Vorige | Volgende

Via delle Mura 2757020 BIBBONA

Vraagprijs € 140.000 k.k.

Neem contact met ons op

06-55771346

info@dbbm.nl

Omschrijving

Woonhuis met historie in Bibbona, Toscane, Italië Het volledig gerestaureerde huis Via delle Mura 27bis gecombineerd met Via della Mura 19 ligt in het historisch stadje Bibbona, 70 km ten Z van Pisa, 5 km van Cecina en het strand van Bibbona Marina. Bibbona ligt dus dicht bij het strand, maar erachter begint ook het wandelgebied met de bossen en de heuvels die het Toscaanse landschap zo...

Kenmerken

Soort woning
Tussenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1300
Ligging
In centrum

Omschrijving

Woonhuis met historie in Bibbona, Toscane, Italië
Het volledig gerestaureerde huis Via delle Mura 27bis gecombineerd met Via della Mura 19 ligt in het historisch stadje Bibbona, 70 km ten Z van Pisa, 5 km van Cecina en het strand van Bibbona Marina.
Bibbona ligt dus dicht bij het strand, maar erachter begint ook het wandelgebied met de bossen en de heuvels die het Toscaanse landschap zo aantrekkelijk maken.
Het Centro Storico van Bibbona heeft ca. 800 inw. en is in zijn geheel gebouwd in de 12e en 13e eeuw.
Het originele huis, gebouwd tussen 12e en 14e eeuw, met aanbouwtjes uit de 17e eeuw en 1910 en 1993 was oorspronkelijk bestemd als bakkerij voor de soldaten en is als bakkerij tot 1972 in gebruik gebleven. Daarna is het vervallen. In 1992 is de galerij langs het terras overkapt. Het gebouw is door ons in 1994 gekocht en daarna met behulp van plaatselijke aannemers mooi in stijl en met behoud van de boogconstructies gerestaureerd. Het geheel is in de huidige uitstekend gerestaureerde staat zonder extra werk te betrekken. Aangezien het gebouw ca. 25 jaar als magazijn is gebruikt, was voor de bewoning een ‘Cambio d’uso’ (verandering van het bestemmingsplan) noodzakelijk die op 17.9.1998 is verleend.
Het woongedeelte bestaat uit een L-vormige kamer en heeft een open verbinding door middel van een boog naar een slaapkamer. Deze slaapkamer is het oudste deel van de woning en eigenlijk de onderzijde van een oude wachttoren. In de woonkamer is een keukenblok geplaatst.
Langs het gehele woongedeelte zijn openslaande ramen. Woon-, slaap- en badkamer tezamen hebben een oppervlak van ca. 45 m2.
Meteen bij binnenkomst links is een badkamer met een grote hang-legkast, een wastafel, douche en toilet. Er hangt een badgeiser en er staat een wasmachine.
In 2009 is de naastgelegen wijnkelder (24 m2) aangekocht en geheel gerestaureerd tot tweede slaapkamer. Naast deze slaapkamer ligt een oude grot (ca. 3x3 m) die toegankelijk is via een gemetselde trap.
Een stenen trap voert van de slaapkamer naar de straat. Bovenaan deze trap is een bergruimte en ook de ruimte eronder kan als zodanig gebruikt worden. De antieke wijnspoelbak is bewaard gebleven in het halletje onderaan de trap.
Langs de gehele lengte loopt een terras met een breedte van 2,25 m. Het terras wordt gedeeld met een Italiaanse familie die er echter alleen in augustus is.
Het pand is toegankelijk via een klein gangetje (Cancelleria), dat is afgesloten door een hek. Van de straat af is de woning vrijwel niet zichtbaar.
Het huis is vooral aantrekkelijk voor iemand met historisch besef, die echter ook van strand, zee en bos houdt. In de omgeving zijn schitterende tochten te maken o.a. naar Florence en Siena en de nabijgelegen historische stad Volterra.
Vraagprijs € 140.000 kosten koper
Aanvaarding in overleg

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Tussenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1300
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
69 m²
Bruto inhoud
250 m³
Perceeloppervlakte
80 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Provincia di Livorno
Sectie
D
Perceel
4739
Oppervlakte
80 m²
Ligging
In centrum

Foto's