Voor de financiering van uw nieuwe woning of het oversluiten van de hypotheek van uw huidige woning voor bijvoorbeeld een verbouwing, heeft u meestal een taxatierapport nodig. U kunt hiervoor bij ons terecht. Wij zijn SVCM (Stichting Certificering voor Makelaars en Taxateurs) gecertificeerd makelaar en NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) gecertificeerd taxateur en leveren verschillende soorten taxaties.

  1. Gevalideerde taxatie: dit zijn taxaties die worden gevalideerd door een onafhankelijke organisatie zoals het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). NHG (Nationale Hypotheek Garantie) wordt daarin desgewenst meegenomen.
  2. Erfbelasting taxatie bij overlijden en erven.
  3. Taxaties bij scheiding.
  4. Wanneer u voldoende overwaarde in uw woning heeft volstaat wellicht een waardebepaling. Deze is eenvoudiger van opzet en daarmee ook voordeliger. Vraag vooraf uw bank of financieel adviseur of dit een optie is. U bespaart dan op de (taxatie) kosten.

Wij gaan als volgt te werk:

  • Na binnenkomst van de aanvraag wordt er een afspraak gemaakt.
  • Uw te taxeren object wordt in ongeveer een half uur opgenomen, afhankelijk van het type woning.
  • Wij doen onderzoek in het kadaster en diverse bodemregisters.
  • U krijgt het taxatierapport digitaal aangeleverd.

Het taxatierapport wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland. Wij zijn snel, professioneel en werken tegen een reëel tarief zonder tussenpersonen.